Verhaal:
Vrij naar De Kleine Prins

Idee & organisatie:
John van Santen

Regie-advies & coaching:
Martijn van Will

Spel:
Sjoukje Böing
Judith Koch
Claire Schuyffel
John van Santen e.a.

Decor & kostuums:
Sandra van Houten
John van Santen

Lichtontwerp
& techniek:
Yorick Terlouw
Gijsbert Stalenhoef
Edwin van Steenbergen

Animatie:
Demian Geerlings

Fotografie:
Nina Schuyffel

Illustratie:
Brigida Almeida

 

||       ||   Foto pagina    ||    Download pagina en techniek    ||

De Kleine Prins woont op een kleine planeet met een roos en drie vulkaantjes, waarvan er twee werken en de derde niet - nou ja, je weet maar nooit! Hij is de hele dag bezig met het verzorgen van zijn planeet. Op een dag verlaat de prins zijn planeet om te zien hoe de rest van het heelal eruit ziet. Op zijn avontuurlijke reis naar andere planeten, komt hij een aantal bijzondere volwassenen tegen. Hij ontmoet o.a. een Koningin, een IJdeltuit, een Timmerman, een Muzikant, een Zakenman en een Lampopsteker. Tenslotte komt hij op de planeet aarde, waar hij in de Sahara een Vliegenier ontmoet die met motorpech is geland. De Vliegenier heeft nog maar voor een aantal dagen water en moet in die tijd zijn vliegtuig weer aan de praat krijgen.... De Kleine Prins gaat hem helpen en beleeft meer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden....

De Kleine Prins is een minimusical. Een voorstelling gebaseerd op het bekende boek 'De Kleine Prins' van Antoine de Saint - Exupery, Franse schrijver en vliegenier (1900 - 1944). Het verhaal bezit alle kwaliteiten om kinderen en ook grote mensen te laten wegdromen in fantasieen die geen grenzen kennen. Hopelijk zullen allen die dit sprookje - dat nu reeds gerekend mag worden tot de klassieke literatuur - ter hand nemen. Dat zij het niet enkel lezen, maar ook werkelijk de lachende Kleine Prins, het kind met de gouden haren, tegenkomen.

'De Kleine Prins - minimusical' is een originele en vrije bewerking van John van Santen. Theater Van Santen zal op een sprankelende en speelse manier de sferen creeren, waarin De Kleine Prins en ander figuren tot leven komen. Een mooie voorstelling met live muziek, dans en zang. Ook de nodige humor, zoals u van Theater Van Santen gewend bent, zal niet ontbreken!
Eerdere bewerkingen van John van santen zijn 'Peter en de Wolf - minimusical' (200 optredens) en 'Pietje Bell en de Zwarte Hand - minimusical' (235 optredens).

De Kleine Prins: "Grote mensen willen soms iets worden wat ze eigenlijk al zijn. Ze begrijpen nooit iets uit zichzelf en het is vervelend hun alles uit te moeten leggen!"

 

GESCHIKT VOOR IEDEREEN VANAF 6 JAAR.
De speelduur is 60 minuten.
Er is een uitgebreide lesbrief beschikbaar.


 

  TRAILER De Kleine Prins - minimusical

 

 

KLEURPLAAT

Download de kleurplaat:
Klik simpel met de rechtermuisknop op een van de links hieronder.

kleurplaat: De Kleine Prins KLEIN (jpg || 170 kb)
kleurplaat: De Kleine Prins GROOT (jpg || 1200 kb)

 

 
 
Naar de Startpagina De Speellijst De Spelers Over Theater Van Santen Naar de Startpagina Reacties Contact Bekijk de filmpjes van de voorstellingen Vlieg op, dikke bromvlieg! Vrolijk Kerstfeest! Stamppot, een sprookjesmix Sinterklaas Instrumentenfeest De Kleine Prins spelers start speellijst spelers over start reacties contact reacties contact Sintband Stamppot, een sprookjesmix De Nieuwe Voorstelling De Kleine Prins De Peuter- en Kleuterliedjesband Nr. 3